onsdag 22 september 2010

Hemma spa



Unna dig något lyxigt, ett fotbad! Något som jag bör göra minst en gång i veckan, är att sätta fötterna i ett skönt och avkopplande fotbad. Några gånger per år brukar jag lyxa till det rejält och går på riktig pedikyrbehandling. Jag älskar det! Någon jag kan rekommendera starkt är Christel. Hon är så duktig och kompetent, men också världens ödmjukaste människa! Hon finns 800 m från korsvägen/liseberg och har rimliga priser.

I dag blir det hemmaspa. Avkopplande för både fötter och själv. Jag gör det så enkelt som möjligt. Häll upp vatten i en hink, häll i valfritt medel/fotsalt- tips:


Särskilda fotsalt säljs men för den som vill spara pengar går det utmärkt att blanda dem själv. Vanligt hushållssalt fungerar bra och två matskedar räcker men det går bra att ta mer. Ett till trevligt och prisvärt alternativ är havssalt. Det kan du köpa i livsmedelsbutiken och det är inte dyrt. Det finns massa tips på nätet - så googla innan du går ut och handlar för flera hundra. Jag sitter i ungefär 20-25 minuter i fotbadet, där efter filar jag och avslutar med att smörja in fötterna med en fet fotkräm - sätt på strumpor, då skyddar du fötterna och krämen får smälta in i huden. Oftast sitter i fotbad på kvällen, så jag låter strumporna sitta kvar under natten. Fötterna blir galet lena, nästan som babyfötter =)



Till detta njuter jag av en kopp te och med lite BODYBALANCE musik i bakgrunden. Vilken underbar eftermiddag jag har!

Laddar för dagens två klasser, har en känsla av att det kommer bli någon form av FITNESS MAGIC på båda klasserna. Ready? GO!




Inga kommentarer: