onsdag 26 januari 2011

Är du snäll mot dig själv?

Att ge är en helt fantastisk känsla. Det kan vara en sådan enkel sak att skicka ett grattiskort på posten, skicka lite blommor, bjuda på en fika osv. osv. Ja i bland gör det där lilla extra så mycket. Men! ---> Är du snäll och ödmjuk mot dig själv? Glömmer du bort dig själv?

Nej och åter nej, du har inte ett stort ego bara för att du lägger lite extra tid på dig själv. Tvärtom - du är modig! För att vi ska kunna ge vår kärlek till alla våra vänner, bekanta, kollegor och familjen måste vi själva först ge kärlek till oss själva. Jag vet själv, mår jag bra kan jag ge så mycket mer än om jag inte mår bra. Var ödmjuk mot dig själv, precis så som du är mot dina medmänniskor. Ge dig själv lite extra tid, lite egentid i bland för att verkligen skämma bort dig själv och VAR SNÄLL MOT DIG! Att vara ödmjuk kan betyda att ge dig själv egentid; att gå till frissan, ta en kaffe med en vännina, lås in dig och läs en bok och mycket mer. Det kan också betyda att du ska vara snäll mot dig själv, när det gäller att peppa dig själv i dem beslut du tar. Visst är det enkelt att trycka ner sig själv och klaga till 1000 när vi gör något fel. Sluta klaga på sig själv och respekterar dem beslut du tar och lita på din magkänsla. Du är värd allt det där lilla extra och var ödmjuk mot dig själv, så kommer dina kärlek att synas så mycket mer!


Ta hand om dig!


'Ödmjukhet är en personlig egenskap. En ödmjuk person har en balanserad självuppfattning och är medveten om sina begränsningar. Framförallt så är en ödmjuk person alltid villig att ge upp och startar inte strider. En extremt ödmjuk person låter alla få som dom vill. Falskt är dock att ödmjuka personer är rädda. Maximalt ödmjuk är man om man är totalt orädd för allting och låter allting hända så som det vill.'

Inga kommentarer: