onsdag 23 februari 2011

Bakinspiration

LCHF BRÖD

1 burk keso 250 g
3 ägg
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk

Gärna lite salt med :)
Blanda alla torra ingredienser tillsammans, häll över i keso/ägg blandingen och rör runt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper - tunt lager! In i ugnen i ca 15-20 minuter. 225 grader.
I bland brukar jag slänga i lite torkade aprikoser (hackade), för lite sötma. Aprikoser har även ett relativt lågt GI (31).



PROTEIN MUFFINS

3 äggvitor
2 skopor protein 1,5dl
250g kesella (vanlig eller lätt)
2 msk olja
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla ingredienserna och häll i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min.

Supper smarrigt till mellanmål!

Lycka till :)
Sandy

4 kommentarer:

soffan sa...

Jösses vad du är huslig Sandy :) !

Sandra sa...

jag är grym :) haha

Jo sa...

Shit vad jag ska baka det här i helgen :)))
Utan gluten i snart 2 månader nu

Jihooooo

Sandra sa...

VA!?
JOJO - Du är så sjukt duktig! Don´t stop! Super gott och super enkla recept, njut :)