lördag 23 april 2011

Dinkelscones á la Sandy!

Glad Påsk på er alla! Hoppas ni njuter för fullt av denna ljuvliga påskhelg! Gårdagen var underbar, solning på tjörn med svärföräldrarna och grillning med päronen på kvällen! För er som vill njuta av en supergod frukost eller brunch vill jag tipsa er om mina goda dinkelscones, som är poppis bland mina vänner och bekanta!

Dinkel Scones med Aprikoser och Valnötter!

2 ägg
250 g Kessella (light)
3 dl Mjölk (helst standard 3%)

3 dl Siktat dinkelmjöl
4 dl Fullkorns dinkel
4 tsk Bakpulver
Salt

1 dl Valnötter (fin/grov hackat)
2 dl Apriokoser (grov hackat)

Du kan givetvis byta ut aprikoser till Blåbär, Äpple och kanel eller vad som önskas.

1. Du blandar ägg, mjölk och kesella i en bunke...rör runt tills det har blivit en 'smet'.
2. I den andra bunken blandar du alla torra ingredienser.
3. Rör i hop alla ingredienser, smeten ska vara kladdig!
4. Klicka ut smeten, så att det får plats 6-9 st små bullar på en plåt (gärna bakplåtspapper under). Platta till smeten, så den får en rundad form.
5. In i ugnen, dryga 200 -225grader (beroende på vilken ugn du har) i ca 20-25 minuter.
6. Njut av med färskost, vanlig ost, smör, marmelad..vad som önskas! Detta är en scones som innehåller hög proteinhalt, med bra fetter och aprikoserna ger en god sötma!


Njut nu av helgen, värmen och allt gott som påsken erbjuder! Ta hand om er!
/Sandy.B

Inga kommentarer: