fredag 29 juni 2012

Några fler favoriter i repris!

Lite matinspiration så här en fredag!


LCHF BRÖD
1 burk keso 250 g
3 ägg
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Gärna lite salt med :)
Blanda alla torra ingredienser tillsammans, häll över i keso/ägg blandingen och rör runt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper - tunt lager! In i ugnen i ca 15-20 minuter. 225 grader. Riktigt smör och ost på . mmmm!
I bland brukar jag slänga i lite torkade aprikoser (hackade), för lite sötma. Aprikoser har även ett relativt lågt GI (31).

MANDELPANNKAKOR
Förbereda: Köp två påsar sötmandel. Mal i en matberedare tills det har blivit ett mjöl. Lägg i en bunke eller glasskål och spara till nästa gång.

3 dl mandelmjöll
3 ägg
4 msk kokosolja. (detta är smaksak - du kan ha i upp til 6 msk och du kan också skippa kokosoljan helt. Men det är super gott :) Jag använder mig av Renée Voltairs kokosolja)

Blanda ägg med mandelmjöl. Smält kokosoljan och rör ner den i ägg/mandelsmeten. Stek i smör. Jätte smarrigt att servera Agave sirap på pannkakorna tillsammans med keso och färska bär. Eller varför inte en klick grädde på? :)


Healthy snack, innan/efter träning eller som mellanmål.
1 dl Havregryn
1/2 dl russin
1/2 dl hackade aprikoser
1 dl sedamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
3 Kakao
1 dl smält smör
0,75 dl rapsolja
2 äg
Blanda alla torra ingred. i en bunke och rör om. Blanda det smälta smöret, rapolja och äggen i annan bunke - rör om och blanda med resterande ingredienser. Det ska bli klibbigt! Klicka ut som kakor på bakplåspappret, in i ugnen ca 7-15 min, 175- 200 grader. Tid och temperatur beror lite på vad du har för ugn. Börja med 175 grader och märker du att det tar alldeles för lång tid för kakorna att stelna, får du höja upp till 200 grader.
Sjävlklart kan du ta bort kokosflingorna om du inte tycker om det, men jag tycker att det är supersmarrigt. :) Bra, nyttigt och enkelt mellanmål.
OBS! Som du ser innehåller kakan en hel del frön vilket gör att det kan sätta igång magen rejält, om du inte är van vid att äta frön och nötter.



PROTEIN MUFFINS
3 äggvitor
2 skopor protein 1,5dl
250g kesella (vanlig eller lätt)
2 msk olja
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla ingredienserna och häll i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min.
Supper smarrigt till mellanmål!

Inga kommentarer: