lördag 3 november 2012

Fisksoppa med saffran

I går gjorde vi fisksoppa med saffran och den blev riktig god. Detta är för ca 3 portioner, beror på lite hur mycket man äter. Grundreceptet är för 4 portioner.

Du behöver:
300 gram laxfilé
300 gram vit fisk (Jag köpte långa)
2 hg färska räkor.
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 saffranspåse
2dl vatten
3dl grädde
1burk crème fraîche
4 msk hummerfond
2,5 dl matlagningsvin (vitt)
1tsk timjan
Salt och peppar.

1. Skala räkorna och skär fisken i lagom ätbara kuber.
2. Fräs den hackade purjolöken och vitlöken.
3. Häll på resterande ingredienser och låt puttra i 10 min.
4. Lägg i fisken och låt sjuda tills den är färdig. Ca 10 min.
5. Höll upp soppan i en tallrik och toppa med några räkor.

Serveras med ett gott bröd.

Inga kommentarer: