måndag 3 december 2012

Mjuk pepparkaka Paleo style!



4 ägg
4 msk kokossocker (eller ca 1/2-1 dl ICAs stevia/sukrin. Agavesirap funkar med.*)
1 1/2 dl smält kokosolja
3 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm äkta ekologisk vaniljpulver
2 tsk kanel
1 1/2 tsk nystött kardemumma
1 tsk mald nejlika
1 tsk ingefära

  • Vispa ägg och socker poröst
  • Smält koksoljan och blanda sedan ner kryddorna i den heta oljan. 
  • Rör ner kokosoljan med kryddorna ner i äggsmeten.
  • Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten. 
  • Pensla en avlång sockerkaksform med kokosolja och häll i smeten. 
  • Gräddas i ca 30 minuter på 175 grader. 


* Jag hade inte kokssocker hemma och använde Icas Stevia plus lite agavesirap. Smaka på smeten innan du häller i den i formen, då känner du om du behöver lägga i mer sötma - om du tycker om det vill säga. Skulle du inte ha koksolja hemma, kan du även använda lite smör. Jag använde både hasselnötsmjöl och mandelmjöl i, då mandelmjölet tog slut. Funkar fint. 

Inspiration till receptet hittade jag här



Kolla vad jag vaknade upp till i morse. Hela altanen full av snö. Cozy!



2 kommentarer:

Under vårt tak sa...

Hej Sandra!

Tack för att du länkat till oss! Vad roligt att du hittat och gjort detta goda recept!

Magnus & Jenny / Under vårt tak

Sandra sa...

Det är klart. Tack för en bra blogg :)