Här kommer ett gott, enkelt och glutenfrittbröd.
6 ägg (5 st om du använder stora)
1 msk houng (kan uteslutas, för den som undviker socker)
50 gram kokosolja alt. smält smör.
1 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1-2 msk linfröm
1 nypa salt
1. Vispa ägg och honung poröst.
2. Smält kokosoljan/smöret. Låt kallna något. Häll sedan över i ägg och honungssmeten, rör om.
3. Blanda i hop de torra ingredienserna och hälften av linfröna.
4. Blanda allt tillsammans till en jämn smet. Häll över i en brödform. Använd bakplåtspapper under, lätt att ta ut brödet och det blir mindre disk.
5. Strö över lite linfrön och in i ugnen i ca 30 minuter på 175 grader. Känn med en sticka innan du tar ut brödet. Brödet ska inte vara klibbigt inuti.
2 kommentarer:
Hej!
Fick se receptet på kokosbrödet och tänkte testa det : ) men vilken ugnstemperatur ska det vara.
Hälsningar Anette
Hej Anette!
Haha bra fråga. Har ju uppenbarligen helt glömt av att skriva ner det i blogginlägget. Men jag skulle tippa på 175 grader. Det brukar vara runt 175 grader på alla paleo/lchfbröd som ska vara inne en lite längre stund. Kör 175 grader och känn med en sticka efter 25-30 min.
Hoppas att det smakar :)
Skicka en kommentar