Tidigare har jag använt mig av mitt recept som ligger under 'bröd' men nu kommer jag helt klart endast göra enligt detta, mycket godare och frasigare! Receptet kommer i från Birgitta Höglunds Mat.
Fröknäckebröd
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten, lägg i kokosfettet och koka upp på nytt. Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt. Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper 30×33 cm, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Stäng av ugnen, sätt in brödet att torka i en halvtimme. (Jag torkade i ca 45 min.)
Bryt i bitar och njut av ett nyttigt och gott knäckebröd, med minimalt med kolhydrater.
*Text kopierad från Birgittas blogg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar