tisdag 24 juni 2014

LCHF kärleksmums



Ingredienser: 

Chokladbotten
3 ägg
1 dl sukrin melis
1 msk stevia strö
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
4 msk kakao
nypa salt
1 dl grädde
75 g smält smör

Glasyr (Det finns andra typer av LCHF glasyrer om denna inte faller dig i smaken. Grädde och mörk choklad är gott!)
1 dl kokosmjölk (Santa Maria Extra Creamy)
1 msk smör
1/2 dl stevia strö
1 krm vaniljpulver

Dekoration
Kokosflingor

Så här gör du:
Sät ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och sötning. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Smält smöret och rör sedan i smör och grädde. Rör om och häll i en form på ca 20*30 cm. Jag gräddade i en brödform. Grädda i ca 17 minuter. Beror lite på ugn. Men ca 15-18 min. Under tiden kakan gräddas koka upp glasyren och låt puttra i ca 10 minuter på svag värme. 

Ta ut kakan. Låt svalna innan du lägger på glasyren. Strö över kokosflingorna.


Riktigt smaskens blev det!

Inga kommentarer: