torsdag 9 oktober 2014

Glutenfri moussaka på kycklingfärs

3-4 personer ( Till oss räckte den till 2 vuxna och 1 barn och blev över  ca 1 1/2 portion.)

600 gram kycklingfärs
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
ca 100 gram tomatpuré (1/2 tub)
1 stor zucchini
En skvätt japansk soja
1 ägg
3 dl grädde
salt och peppar
3 dl ost. (Jag använde denna gång parmesanost)

Gör så här

Sätt på ugnen på 175 grader.
Fräs lök, vitlök och kycklingfärs. Lägg i tomatpurén, lite japansk soja och krydda med salt och peppar. Blanda och låt stå på medelvärme.

Skiva zucchinin på längden. Så det blir runda bitar. Vispa ägget i en skål och rör i grädden.

Lägg zucchini i botten på en ugnssäker form, på med halva kyckllingröran, toppa med halva rivna osten, gör ett lager till . zucchini, kycklingröra och ost. Häll sedan på ägg och gräddblandningen. Jag använde en något mindre ugnssäker form så att jag fick lite höjd på den. In i ugnen i ca 40-45 minuter. Servera med en god sallad.

Enkelt, nyttigt, socker-och glutenfritt och gott!





Testa gärna!

Inga kommentarer: