torsdag 19 februari 2015

Rotfruktspytt med kyckling och kall senapscréme

Nyttig mat ska vara gott och enkel att göra. Denna rätt kan ingen misslyckas med. Möjligtvis få kycklingen att bli torr, men då får man använda sig av en termometer ;-)




Rotfruktspytt 3-4 personer: 
3 potatisar (kan uteslutas i såfall behöver du addera mer av de andra rotfrukterna)
1 stor sötpotatis 
1 mindre bit kålrot 
2 morötter 
1-2 palsternacka 
1 gul lök 

Skär i ca 1x1cm bitar. Den gula löken finhackar jag. Stek på hög värme tills pytten börjar få fin färg på ytan. Lägg på bakplåtspapper och låt den gå färdig i ugnen på 175 grader i ca 15 min. 

Majskyckling 4 filéer. 
Jag delar kycklingen på mitten, så att det blir två bitar av en kyckling. Steker på hög värme tills den har fått fin färg. Lägg på bakplåtspapper och låter den gå färdigt i ugnen till ca 67-68 grader. Ta ut och låt vila innan du serverar. Tar man ut den vid 70 grader tycker jag att den blir torr. Avgör själv!

TIPS! 
Kör in kycklingen och rotfruktspytten samtidigt så har du mat på mindre än 30 minuter.  Se bara till att ändra till varmluftsugn! 

Senapscréme: 
2,5 dl Matlagningsyoghurt 
1 msk dijonsenap 
1 klick vanlig senap 
salt och peppar. 
-Smaka av och se om något behövs adderas. 

Snabbt, enkelt, gott och nyttigt! 
High five! 

Inga kommentarer: