torsdag 26 mars 2015

LCHF/Lowcarb Fläskpannkaka

Denna variant på fläskpannkaka är så god, godare en den vanliga. Min son älskar den med. Som en vän till mig sa, " konsistensen blir mer som en omelett".

Ca 3-4 personer 

500 gram keso 4% (en stor burk) 
4 ägg 
1 dl mjölk eller grädde (beroende på vad du vill ha för fetthalt. Kanske funkar med vatten med?)
1,5 msk fiberhusk
1-2 nävar ost 
1 paket bacon 
Svartpeppar (utesluter salt, då det blir tillräckligt salt från bacon och osten)

1. Sätt på ugnen på 225 grader
2.- Klipp/skär bacon i småbitar. In i ugnen tills baconet har fått fin färg. 
3. Mixa ägg, keso och mjölk med en stavmixer tills bitarna från keson är borta. Rör sedan i fiberhusken och svartpepparn med en sked. 
4. Ta ut  baconet och strö på osten. Häll över pannkakssmeten och in i ugnen i ca 25 minuter. 
5. Servera med råkostsallad och rårörda lingon eller endast lingon. 


Smaklig spis! :) 

Inga kommentarer: