800 gram kycklingfärs
1 finhackad gul lök
1 pressade vitlökar
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
1 dl chilisås (kan uteslutas och istället använda vanlig ketchup.)
1 tsk timjan
1 tsk oregano
0,5-1 tsk paprikapulver
Svartpeppar och ev. lite salt.
1 grönsksbuljong
2-3 dl Vatten. Beror på hur mycket "sås" du vill att det ska bli.
Valfritt: 1-2 dl blanda och kärnfria oliver. Blir väldigt god smak om de får puttra i ca 5 min innan servering. Parmesanost är ett måste på en pasta, om du frågar mig!
Servera med pasta, shirataki nudlar eller zucchinipasta och en god sallad.
Fräs löken. Lägg i kycklingfärsen och fräs färdigt. Lägg i alla andra ingredienser utan oliverna. Låt puttra 10 min och lägg till sist i oliverna - ca 5 min innan servering.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar