torsdag 23 april 2015

Gluten, socker - och mjölkfri chokladkaka

Mjuk chokladkaka eller muffins till kaffet någon? 


Jag gjorde enligt ett muffinsrecept som blir ca 10 muffins. Då jag bakade med Theodor så bakade vi i två miniformar, vet ej storlek. Kakorna gräddade jag på 150 grader i ca 35-40 min. Muffins lär ta ca 10-20 min.

3 ägg
1 1/2 dl nötmjöl (hasselnöt,mandel eller cashewnöt) 
1 banan
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl kokosolja (eller smält smör) 
1 msk sötning (kan uteslutas. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 
4 msk kakao (helst raw) 
1 tsk bakpulver 

Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader. Då blir det saftiga. 

Smaklig fika! 





Inga kommentarer: