torsdag 30 april 2015

Kokos-och dadelbollar med smak av kanel

Vill du undvika vitt socker men ändå kunna fika, då kanske dessa kokos-och dadelbollar med smak av kanel passar? Hittade receptet på bloggen Johanna Toftby. Där heter det bountybollar, men jag tycker nog att de liknar mer en rawfoodboll i konsistensen. Älskar du bounty lika mycket som jag, då ska du testa mitt recept. Du hittar det här .


Du behöver: 
10 urkärnade dadlar 
200 gram kokos
1 msk smält kokosolja
1/2 tsk kanel 
1/2 tsk vaniljpulver 
1 dl kokosmjölk 

100 gram mörk choklad. 

Mixa alla ingredienser och rulla till bollarna. Det ska vara en "klibbig" smet. Häll i lite mer kokosmjölk eller en skvätt vatten om det behövs. Ställ in i kylen. Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och ställ in i kylen, så att de får stelna. Kan förvaras i frysen! 


Inga kommentarer: