måndag 27 april 2015

Paj för alla

Jag älskar paj. Det går snabbt, är enkelt att tillaga och det finns oändligt många varianter!

Är du glutenintolerant kan du göra med bovete, äter du lågkolhydratskost gör du med mandelmjöl och äter du som "vanligt" kan du göra med ex. dinkelmjöl eller vetemjöl.


För att effektivisera kan du förbereda pajskalet dagen innan och ställa kylen. 


Pajskal LCHF 
1 ägg
40 gram smör
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk 
1/2 tsk salt 

Knåda ihop allt med händerna eller matberedaren. Tryck ut i pajformen, nagga och ställ in i kylen. Sätt ugnen på 225 grader. 

Äggstanning 
2 ägg (små ägg? Ta 3) 
2 dl créme fraiche 
4 nävar riven ost (helst lagrad) 
Svartpeppar och en lite salt 

Blanda ihop allt och skiva 200 gram skinka eller kalkon.

Sätt in pajskalet i ugen i ca 5-8 min. Ta ut. Lägg på skinkan/kalkonen och häll över äggstanningen. Grädda i ca 25 min på 225 grader. Lägg på aluminiumfolie sista 5 min om kanterna får för mycket färg. 

Servera med sallad. 







Inga kommentarer: