Är du glutenintolerant kan du göra med bovete, äter du lågkolhydratskost gör du med mandelmjöl och äter du som "vanligt" kan du göra med ex. dinkelmjöl eller vetemjöl.
Pajskal LCHF
1 ägg
40 gram smör
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
Knåda ihop allt med händerna eller matberedaren. Tryck ut i pajformen, nagga och ställ in i kylen. Sätt ugnen på 225 grader.
Äggstanning
2 ägg (små ägg? Ta 3)
2 dl créme fraiche
4 nävar riven ost (helst lagrad)
Svartpeppar och en lite salt
Blanda ihop allt och skiva 200 gram skinka eller kalkon.
Sätt in pajskalet i ugen i ca 5-8 min. Ta ut. Lägg på skinkan/kalkonen och häll över äggstanningen. Grädda i ca 25 min på 225 grader. Lägg på aluminiumfolie sista 5 min om kanterna får för mycket färg.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar