torsdag 3 december 2015

Grönkålschips

Grönkål måste vara julens grönsak. Så gott och användbart till väldigt mycket. Frossa i denna gröna grönsak som innehåller mängder med vitaminer och mineraler. Brukar vara relativt billigt också. Win win!

Här kommer ett hälsosamt recept på snacks. Detta kan du bjuda på som ett tilltugg innan det är dags för mat och barnen skriker efter mat (bra sätt att få i dem lite grönt), ät när suget slår till på kvällen eller varför inte som ett tillbehör till fredagsmyset.


Grönkålschips
3 stora nävar klippt grönkål
1-2 msk olja (smakfri kokosolja som du har smält eller rapsolja)
Någon nypa flingsalt

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Klipp grönkålen. Lägg på ett bakplåtspapper. Ringla över oljan och "massera" in.
3. Strö över saltet och in i ugnen. Det tar ca 5-10 min. Håll koll!

Smaskens! Min lilla skål gick åt innan gårdagens middag. Både sonen och mannen åt som bara den.




Inga kommentarer: