fredag 12 februari 2016

Flygande Jakob med blomkålsris


Flygande Jakob med Blomkålsris (eller/och ris) - en enkel middag som går snabbt att tillaga.

4 Person
1 Grillad kyckling från affären
ca 4 dl grädde (jag använde 15% matlagningsgrädde)
2 dl Chilisås
1-2 bananer (smaksak, hur mycket banan man vill ha och gillar)
1 pkt bacon
Saltade jordnötter
Nypa eller två med Salt och peppar. (Blir salt naturligt av baconet och jordnötterna)
Sallad

Blomkålsris:
1 blomkålshuvud

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Dela kycklingen och lägg i en ugnsform. Klipp/skär bacon i små bitar och knaperstek i pannan. Lägg på hushållspapper och torka av fettet. Strö baconet över kycklingen.
3. Dela banen och fördela övers kyckling och baconet.
4. Blanda grädde, chilisås, salt och peppar häll över i ugnsformen.
5. In i ugnen i ca 20 minuter, tills det har fått en fin färg.

Blomkålsris:
Riv blomkålen på den grövsta sidan av rivjärnet. Koka upp saltat vatten, lägg i blomkålen, stäng av plattan och låt ligga i 1 min. Häll av i durkslag.

Servera allt med att strö på några jordnötter och en färgrik sallad.



Inga kommentarer: