4 portioner
4 fläskkotletter
8 potatisar till klyftpotatis (valfritt)
Salt och peppar
Raps-och olivolja
Auberginelasange
1 stor aubergine
250 gram mozzarella (sån korv man skär)
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
Ca 1 msk Basilika, salt och peppar.
Myntayoghurt
2 dl valfri typ av yoghurt (matyoghurt eller turkisk yoghurt. För smalare sås: 1 dl 0,1% naturell kvarg och 1 dl yoghurt).
1 dl hackad mynta (jag använder färsk från trädgården)
1 msk honung eller agavesirap
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och dela i klyftor. Lägg i en ugnssäker form, ringa över olivolja och strö över salt & peppar. In i ugnen.
2. Gör myntasåsen, ställ i kylen. Gott när det får dra sig.
3. Dela auberginen i runda bitar och stek i rapsolja med lite salt och peppar på. Ytan ska få lite färg. Ta av och låt vila på tallrik. Koka upp tomatsåsen: krossade tomater, pressad vitlök, ca 1 msk basilika, salt och peppar. Låt puttra i 10 min. Smaka av.
4. Sätt ugnen på varmluft, så att lasagnen och potatisen kan gå färdigt tillsammans. Gör nu auberginelasangen. Varva aubergine, tomatsås,aubergine, tomatsås och till sist mozzarella på toppen. In i ugnen i ca 15-20 min. Potatisen och lasagnen kommer då vara färdigt samtidigt.
5. Under tiden lasagnen och potatisen går färdigt i ugnen steker/grillar du kotletterna. Jag tänker ca 4 min/sida. Lägger kotletterna på ett fat med folie över och låtar köttet får gotta till sig.
Denna rätt påminner mig om medelhavet.
Smaklig spis,
Sandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar